foto11.jpg


Eindelijk na twee jaar weer optreden in de Poele.


“Het lijkt wel een thuiswedstrijd “, zegt een van de leden voorafgaand aan het jaarlijks donateursconcert in de Poele.
Twee jaar geleden het laatste optreden en we weten allemaal dat Corona de grote boosdoener was.

Op de posters vermeld dat de zaal open was rond half 8, maar de eerste bezoekers stonden om kwart voor zeven al voor de poort. Bij navraag bleek dat een goed plekje met mooi uitzicht op het optreden de reden was.
Bert Koster en deelnemers in samenwerking met "De Meppeler Muiters" hebben een fijn muzikaal programma voor deze avond.

Aanvankelijk leek het dat Bert Koster zou moeten afhaken, wegens een groot lichamelijk ongemak. Maar met een bleek smoeltje en veel thee was Bert de man die de avond op gang bracht.
Alle leden super gemotiveerd, en de generale repetitie afgelopen woensdag heeft uitgewezen dat iedereen “er klaar voor was”.
In de zaal veel familieleden, maar net zoveel belangstellenden, donateurs en geïnteresseerden.

Het voelt heel eigen in de Poele, waar Herman en medewerkers alles doen om het iedereen naar de zin te maken.
De Meppeler Muiters, onder leiding van Luther Pieters zongen bekende liedjes in het Nederlands, maar liepen ook niet weg voor het Engelstalige lied.
In samenzang met de zaal werd het door Roelof Pieters gecomponeerde lied: "Mokum in Meppel” gezongen. Prachtig.

Sander danst zich in het zweet op een oer Hollandse klompendans en sluit af met zijn favoriete lied: ”Bier, bier, bier”.
Björn verrast ons allemaal met zijn Ierse dans en mooi over een enorm uithoudingsvermogen beschikken. Knap gedaan Björn.

Een compliment verdienen ook onze nieuwe leden Clarrissa Koopman, Wilfred Vos en Bertus van Holten, geen spoortje van nervositeit en slaan hun partij goed mee op de twee nieuwe trommels en tamboerijn.
De avond wordt afgesloten met een gezamenlijk optreden met De Meppeler Muiters en kan ieder, die voor de verloting een prijs heeft gewonnen, zich melden bij de vrijwilligsters.

Vera biedt Bert Koster een mooie bos bloemen aan en dan is de avond voorbij en kunnen we uitkijken naar volgend jaar en over twee jaar naar het vijftigjarig jubileum van de Altiband.

Frans Wit

Webdesign Calimo webdesign