foto4.jpg

Geschiedenis van de Altiband.


De Altiband te Meppel

In 1974 is de Altiband opgericht als drumgroep “de Kamp” en  begonnen met 5 leden. De oprichters waren de heren Strijker en Snijder.
In de eerste jaren werden de repetitie gehouden in het Gezinsvervangend tehuis “de Kamp”. Toen de groep groter werd was de repetitie locatie te klein en werd er plaats gevonden in het noodlokaal van de Landbouwschool.
In 27 september 1979 werd de stichting “de Kamp”opgericht als bestuurlijk orgaan van de drumband. Op 23 september 1987 werd de naam van de drumband gewijzigd in “de Altiband” dit als eerbetoon aan de oprichter van de band de heer Albert Strijker en diens vrouw Tiny Strijker.
In de loop van de jaren heeft de Altiband vele optredens verzorgt.

Foto van de Altiband

Enkel willen wij hier vermelden:

Op 24 september 1994 heeft de Altiband een groot festival georganiseerd in de Markthallen van Meppel. Tijdens dit festival verzorgde 8 orkesten/groepen een optreden. Alle leden van de band zijn mensen met een verstandelijke beperking.
De luisteraar van het festival kreeg een goed beeld van de verschillende muziekstijlen en de wijze hoe er gemusiceerd wordt door de verschillende orkesten/groepen.
Een ander hoogte punt was het optreden voor de koningin toen ze op 30 april  2002 haar verjaardag vierde in Meppel.
De Altiband is binnen Meppel en omgeving een begrip en niet meer weg te denken uit de Meppeler gemeenschap.

Webdesign Calimo webdesign