foto4.jpg

Hier ziet u de foto die genomen zijn tijdens de optredens of andere evenementen van de Altiband.

Klik op de kleine foto om het fotoboekje te openen.

Optredens - Boottocht 45 jaar jubileum

Een onvergetelijke dag op het water.


Het vijfenveertig jarig bestaan van De Altiband is gevierd met de leden, bestuur en vrijwilligers op het water in de Kop van Overijssel.
Familie Strijker heeft in de begin jaren zeventig een start gemaakt met het musiceren en als repetitieruimte een lokaal gebruikt in het gezinsvervangend tehuis aan de Schoolstraat.
Jan Strijker en een drietal andere deelnemers  begeleidden vader Strijker op de accordeon. Dit initiatief van de familie mondde uit in de komende jaren in een drumband met maximaal veertig leden.
Als eerbetoon aan de familie Strijker werd de drumband voorzien van de naam Altiband. De beginletters van Albert en Tinie werden samengevoegd.
Willem Spans nam de muzikale leiding over van vader Strijker en werkte in de Mackayschool, de oude landbouwschool, in de Regitobedrijven aan een naamsbekendheid van de band, niet alleen in Meppel, maar ook in de omgeving.

Optredens bij dorpsfeesten, jubilea van bedrijven, in verzorgingstehuizen, bij campings, en niet te vergeten tijdens de afsluiting van de Donderdag Meppeldagen.
De Altiband werd een onderdeel van de samenleving en timmerde aan de weg.
Vijftien jaar geleden nam Bert Koster de leiding over van Willem Spans en staat aan het roer van het schip. Een verkeerde omschrijving, maar de link naar de vaartocht is gelegd.
Vanuit Giethoorn schepen we in, en we treffen het met deze pracht nazomerdag.
Kapitein Mannes, stuurman en bedienend personeel hebben er zin in.

De boeg richting Zwartsluis, vandaar stuurboord uit naar Genemuiden. Het veerpontje wacht op ons en het Vogeleiland doemt op.
Via de Kadoelen naar Blokzijl en onderweg is het genieten. Gerben en Rein keuvelen op het bovendek in twee stoelen met de voeten op de reling. Een ander doet een middagdutje onderuit en er wordt veel gekletst en genoten van dit mooie natuurgebied.
Aan de inwendige mens wordt gedacht met een pracht buffet, in Vollenhove aan boord gebracht.
In Blokzijl worden we muzikaal onthaald door een man met een trekzak, accordeon. Het schip in de sluis en Bert Koster maakt zijn muzikale opwachting met een geweldig zeemanslied, passend bij dit mooie sfeervolle stadje.
Via het Gieterse Meer, het passeren van het bekende pontje bij Jonen naar de Beulake.

Alle bekende meezingers passeren de revue en het kan niet uitblijven, de polonaise wordt ingezet.
Bemanningsleden, begeleiding en leden laten zien dat ze zeemansbenen hebben en genieten.
Tegen kwart voor acht meren we af in Giethoorn, ontschepen en kijken terug op een geweldige dag.

Andreas, bedankt voor het kunnen gebruiken van je c.d.'s, de bemanning van het schip voor het enthousiasme en de verzorging van eten en drinken.

Last but not least:" Alle leden voor jullie deelname waarin jullie voor de sfeer en de gezelligheid hebben gezorgd"

 

Aantal afbeeldingen in de categorie: 59
Aantal weergaves categorie: 1034x
Optredens - Avond4daagse-2019

Avond4daagse 2019.

Tijdens de intocht van de laatste avond van de Avondvierdaagse in Meppel , heeft de Altiband de muzikale omlijsting verzorgd.
Bijna traditioneel op de vaste plek naast de toren op het Kerkplein rond de klok van half zeven zette Bert Koster de volumeknop open en kon het muzikale feest beginnen.
Opnieuw ideale weersomstandigheden en een groot publiek.
Tegen half negen komen de eerste lopers binnen en dan begint het feest pas echt. Een van de muziekkorpsen bleef doorspelen en het aantal decibels groeide gestaag.

Of dit een goede combinatie was, De Aliband en een muziekkorps samen spelend, was voor meerdere toehoorders de vraag.
Gerben Kuiper komt binnen en laat zich voor de Altiband staand uitbundig feliciteren door iedereen, ook moeder Geke apetrots.
Bert Koster wil de jeugd rond het keyboard hebben en dat heeft ie geweten. Dansen  de leerlingen van meerdere scholen samen met Björn, Gerben en Michel op melodieën, die met betrekking tot de jeugd helemaal in zijn.
Deelnemers vanuit Reggersoord stralen, bos bloemen in de hand en een onvergetelijke avond.

Hilco Boessenkool bespeelt twee trommels en een bekken en heeft een avond die niet meer stuk kan.
Een van de toeschouwers verwoordt het mijns inziens helemaal goed: "Dit past helemaal in en bij Meppel".
Ik kan het alleen maar beamen en ben als medebestuurslid blij dat De Altiband daaraan kan bijdragen.
Foto's en video's van deze avond kunt U bekijken op deze website van De Altiband.

Dank zijn we verschuldigd aan de organisatie voor hulp bij het opbouwen en voor het drinken in de pauze.

Frans.

 

Aantal afbeeldingen in de categorie: 33
Aantal weergaves categorie: 698x
Optredens - DonderdagMeppeldag

Donderdag Meppeldag

Je hebt een T-shirt aan met de tekst: "Wie doet mij wat". Blijkbaar wel de Altiband, want na afloop werd ik benaderd met de woorden: "Wat een mooie afsluiting van mijn bezoek aan Meppel vandaag!" Deze mevrouw heeft genoten en met haar heel veel bezoekers op het terras en op straat bij herberg het plein.
Jaap en Petra de Boer nodigden de Altiband voor een optreden in de namiddag van 4 augustus en hebben het geweten. Bert Koster en de leden hebben er zin in en met volume werden de melodieën het luchtruim op het Prinsenplein ingeleid.

Een voorzichtige polonaise, een meezinger onder de gastdirigent Jan Nes van het lied: "Ik heb een woonboot", en de begeleiding van het publiek met handgeklap.
Een pracht middag met prima weer, terwijl het op hetzelfde moment tussen Meppel en Havelte hoosde van de regen.

Publiek, leden van de Altiband, vrijwilligers(sters) , Jaap, Petra en medewerkers(sters) hebben een pracht middag gehad.

Voor herhaling vatbaar.

 

Aantal afbeeldingen in de categorie: 16
Aantal weergaves categorie: 1449x
Optredens - Altiband 40 jaar

Hier ziet u de foto's gemaakt tijdens het jubileum van het 40 jarig bestaan van de Altiband. Het was weer een groot feest. Met dank aan de gast optredens van de Stienstraband uit Assen en de Tower snorr'n uit Zwolle.

 

Aantal afbeeldingen in de categorie: 113
Aantal weergaves categorie: 5108x
 
Powered by Phoca Gallery
Webdesign Calimo webdesign