foto11.jpg

Een geslaagd optreden tijdens de DonderdagMeppeldag optocht.

Woensdagavond drie augustus heeft de Altiband een pracht muzikale bijdrage kunnen leveren aan de nieuwe opzet rond de Donderdag Meppeldagen.
In tegenstelling tot eerdere jaren, waarbij de optocht als afsluiting van de feestdagen werd georganiseerd, werden de Meppeldagen dit jaar geopend met de optocht .

Een succes, mede door het prachtige weer en een, van begin tot het eind, enthousiast publiek langs de route,  een goede organisatie en geweldige vrijwilligers.

Onze bijdrage vanuit de Altiband begon al vroeg in de middag. Op het parkeerterrein van bad Hesselingen stonden om twee uur ‘s middags twee huifkarren met tractoren klaar om versierd te worden . Camping de Vossenburcht uit IJhorst stelde deze twee wagens beschikbaar.

Instrumenten en aggregaat worden geplaatst en onze vrijwilligers knutselen handig de bloemstukken op de wagens. Rond de klok van half zes arriveren de eerste leden,
enkelen vragen of het goed is dat ze de korte broek aanhebben. Geen probleem, want het weer is er ook naar.
We stellen ons op en versieren de  wagens met gele linten, passend in het thema. De optocht was vooraf verdeeld in vier kleurgroepen.
Voor veel leden spannend deze avond, maar onze muzikale  alleskunner Bert Koster geeft tijdens het wachten al een voorproefje.De bewoners van het ABC huis, zittend op klapstoeltjes, komen bijna los uit hun zetels en verwelkomen ons met applaus en genieten.

De organisatie heeft het goed voor elkaar, vrijwilligers rennen zich het zweet voor “de kop”, als blijkt dat het spelen en het weer de kelen wel erg dorstig maakt.
Niets is teveel en wij voelen ons als een vis in het water.
De Altiband heeft een warm plekje binnen de Meppeler gemeenschap, en we horen erbij. Dit blijkt al vaker tijdens de intocht van de wandelvierdaagse en
andere evenementen binnen de gemeente.

Een geslaagde avond, waarbij tegen negen uur ‘s avonds de leden weer opgehaald werden en terug kunnen kijken op een pracht dag.
Een woord van dank aan de organisatie is zeker terecht en wij hopen volgend jaar weer te kunnen aansluiten.

Met muzikale groet,
Frans Wit.

 

PS: Het mooie versieren van de wagens is niet voor niets geweest, zo bleek na de optocht.
De Altiband heeft de tweede prijs gewonnen in de categorie verenigingen.
Een mooie opsteker voor de moeite.

Webdesign Calimo webdesign