foto8.jpg

Hier ziet u de foto die genomen zijn tijdens de optredens van de Altiband.

Klik op de kleine foto om het fotoboekje te openen.

Optredens - Maargieshoeve2019

Optreden op de Maargieshoeve.

Zaterdagavond zeven september in de feesttent van de Maargieshoeve , maakte de Altiband deel uit van meerdere orkesten, die een feestavond onder het motto "Eigenwijs" hebben verzorgd, of liever muzikaal hebben omlijst.
De Maargieshoeve hield open dag, en vele aktiviteiten voor jong en oud kwamen voorbij.
De Altiband mocht de avond openen en tegen half acht ging het los, zoals men zegt.
Enthousiast publiek in de feesttent en onze leden, inclusief Bert Koster, hebben er een pracht optreden van gemaakt.
Jammer dat de belichting op de plek voor het podium waar wij optraden, iets te wensen overliet, maar dat heeft het plezier niet minder gemaakt.

Om acht uur nemen de jongens van Karambam het (muzikale) stokje over en gaan de decibels omhoog.
Later op de avond spelen Mooi Wark en Ancora en betrekken enkele van onze leden bij hun voorstelling. Ondergetekende heeft dit deel van de avond niet meegemaakt, maar de volgende dag alleen maar enthousiaste verhalen.
Alle medewerkers(sters) van de Maargieshoeve verdienen een dikke pluim voor de organisatie van een zeer geslaagde open dag.
Graag tot een volgend keer.

(Doordat het in de feesttent vrij donker was dit keer niet zo veel foto's, kijk in het fotoboek.)

 

 

Aantal afbeeldingen in de categorie: 18
Aantal weergaves categorie: 20x
Optredens - Avond4daagse-2019

Avond4daagse 2019.

Tijdens de intocht van de laatste avond van de Avondvierdaagse in Meppel , heeft de Altiband de muzikale omlijsting verzorgd.
Bijna traditioneel op de vaste plek naast de toren op het Kerkplein rond de klok van half zeven zette Bert Koster de volumeknop open en kon het muzikale feest beginnen.
Opnieuw ideale weersomstandigheden en een groot publiek.
Tegen half negen komen de eerste lopers binnen en dan begint het feest pas echt. Een van de muziekkorpsen bleef doorspelen en het aantal decibels groeide gestaag.

Of dit een goede combinatie was, De Aliband en een muziekkorps samen spelend, was voor meerdere toehoorders de vraag.
Gerben Kuiper komt binnen en laat zich voor de Altiband staand uitbundig feliciteren door iedereen, ook moeder Geke apetrots.
Bert Koster wil de jeugd rond het keyboard hebben en dat heeft ie geweten. Dansen  de leerlingen van meerdere scholen samen met Björn, Gerben en Michel op melodieën, die met betrekking tot de jeugd helemaal in zijn.
Deelnemers vanuit Reggersoord stralen, bos bloemen in de hand en een onvergetelijke avond.

Hilco Boessenkool bespeelt twee trommels en een bekken en heeft een avond die niet meer stuk kan.
Een van de toeschouwers verwoordt het mijns inziens helemaal goed: "Dit past helemaal in en bij Meppel".
Ik kan het alleen maar beamen en ben als medebestuurslid blij dat De Altiband daaraan kan bijdragen.
Foto's en video's van deze avond kunt U bekijken op deze website van De Altiband.

Dank zijn we verschuldigd aan de organisatie voor hulp bij het opbouwen en voor het drinken in de pauze.

Frans.

 

Aantal afbeeldingen in de categorie: 33
Aantal weergaves categorie: 122x
Optredens - IJhorst-2019

Op Moederdag heeft De Altiband een ochtendconcert verzorgd op camping De Vossenburcht in IJhorst, bijna een traditie bij de opening van het seizoen op deze mooie boscamping.
De weersomstandigheden zaten mee, zodat we buiten konden spelen.
Bert Koster had er zin in, en begeleidde Ilona op haar mondharmonica, Evelien en Jacco hand in hand zongen hun lievelingslied en de rakker Luca bespeelde het publiek met zijn lievelingslied:" Laat me leven".

Het bleek dat Luca duidelijk over meer muzikale talenten beschikt als zijn vader, maar meedoen onder het motto: "Samen muziek maken is mooi", geldt zeker ook voor vaders.
In de pauze een glas fris , de koffie werd geserveerd met een dikke plak krentenbrood.

Alex en zijn medewerkers verdienen een dik compliment voor de ontvangst en de catering. Genoten hebben zowel het publiek als alle leden van De Altiband. Een gezellige ochtend.
Foto's heeft onze vaste fotograaf André Douma verzorgd, U kunt ze terugvinden in het fotoalbum op de website.

Frans.

 

Aantal afbeeldingen in de categorie: 35
Aantal weergaves categorie: 166x
Optredens - optocht_2018

Deelname aan afsluiting DonderdagMeppeldagen.

Als een van de deelnemende muziekkorpsen mocht de Altiband een bijdrage leveren aan de sluitingsavond van de Donderdag Meppeldagen.
Een feestelijke, gezellige avond met een onvoorstelbaar groot aantal toeschouwers langs de wegen.

Alex en Klaas hebben hun "huifkarren" weer aangeboden en met vrijwilligers werden de leden verdeeld over beide wagens. Gelukkig werd de storing aan de trekker van Alex snel verholpen en werden we opgesteld voor de optocht.
Bert Koster zorgt ervoor dat de sfeer er goed inzit en de ijsjes uitgedeeld door Horesca smeerden de keel. Waterflesjes voor de dorst en "op pad".
Aangemoedigd en met applaus door het vele publiek maakt deze avond tot een topper.

"Hallo allemaal, blij dat je er bent", wordt meegezongen langs de kant van de weg en lijkt wel een tophit van vaderlands bodem.
Na afloop lekker naar huis en Klaas rijdt nog een laatste ronde over de parkeerplaats met een enthousiast lid, een boer in spé.

Vrijwilligers, Klaas en Alex, dank voor jullie hulp en enthousiaste inzet.

 

Aantal afbeeldingen in de categorie: 29
Aantal weergaves categorie: 191x
Foppefonds (47)
Optredens - Foppefonds

Zaterdagmiddag 17 maart 2018 zullen de leden en het bestuur niet snel vergeten. Een straffe , zeer harde Noordoostenwind met een gevoelstemperatuur van ver onder nul speelde ons danig parten.

De Altiband was uitgenodigd om op te treden bij de manege De Baander. Dit in het teken van een overdracht van sponsoring van het Foppe de Haan Fonds.
We hebben het geweten en het bestuur heeft in overleg met De Bander gekozen voor binnen spelen in de kantine. Buiten was geen optie, overal bar koud en veel wind.
Improviseren moesten en met uitleg aan de leden begrepen we allemaal dat dit de oplossing was. Geheid dat we lichamelijke ongemakken als verkoudheden hebben voorkomen.

Bij aankomst van de genodigden hebben we gespeeld en de Luizenmoeder met het lied dat landelijk bekend is geworden : "Hallo allemaal, blij dat je er bent", werd met applaus begroet.
In de pauze demonstraties met ponies en Foppe de Haan (bekend als oud voetbaltrainer) heeft het sponsoren symbolisch overgedragen aan een nieuwe vereniging.
De Altiband is in de watten gelegd met koffie, fris en gebak. Een kompliment aan de organisatie van deze feestelijke middag.
Kou en harde wind vergeten we snel, maar dit geïmproviseerde optreden vast niet.
Bet Mol heeft wat gemist, trotseerde weer en wind op de fiets, maar kwam bij de verkeerde manege op het terrein. We zullen woensdag zijn uitgebreide versie van dit gebeuren wel horen.
Dat een aantal leden als avondeten aan de snert gaat, is te begrijpen. Deze  Hollandse winterkost met rookworst maakt de dag helemaal kompleet.
 
 

 

Aantal afbeeldingen in de categorie: 47
Aantal weergaves categorie: 444x
Optredens - Kerst eten 2017

Feestelijke afsluiting van 2017

Het was weer zeer gezellig tijdens het etentje als afsluiting van het jaar.

Wat wil je ook nog meer, leuk gezelschap, lekker eten, gezellige kerst muziek, drinken erbij en daarna nog lekker ijs toe (met of zonder slagroom).

Na het praatje van Frans, onze voorzitter, konden de leden van de Altiband aanschuiven in de rij om langs de vele bakken met heerlijke Chinese gerechten te lopen, de borden werden vol geschept met Nasi of Bami, tjaptjoi, lekkere sate en ander vlees gerechten, te veel om op te noemen, het water liep ons in de mond. Enkele leden kwamen voor de derde keer langs, het smaakte dus uitsteekbaar.

Na het chinees was het tijd voor ijs met slagroom om de laatste gaatjes op te vullen, tjonge jonge jonge wat toch weer een verwennerij. Toen al het ijs op was en de borden van de tafels verwijderd waren, hield Frans nog zijn afsluitend praatje. Nadat de leden van de Altiband de vrijwilligers hartelijk hadden bedankt voor al hun werkzaamheden konden ze met dikke buiken huiswaarts keren, een goede afsluiting van het mooie muzikaal jaar 2017.

 

Aantal afbeeldingen in de categorie: 73
Aantal weergaves categorie: 373x
Poele_2017 (86)
Optredens - Poele_2017

Vrijdagavond jongstleden trad de Altiband voor de twintigste keer op in De Poele voor donateurs, belangstellenden en familie.

Een thuiswedstrijd voor de leden van de band, elk jaar is de entourage van De Poele de uitgelezen locatie voor het optreden, waar zolang voor is gerepeteerd.
Dit jaar was het Mannenkoor Uffelte uitgenodigd om een deel van het programma te verzorgen. Een sucsesformule met als hoogtepunt de ode aan het bromfietsmerk Sparta, een originele Spartabrommer werd binnengereden en het lied:" Mien Sparta" werd uit volle borst meegezongen.
De Altiband telt momenteel veertig leden, het jongste lid Luca vierde de dag ervoor zijn dertiende verjaardag en werd met het oudste lid Marijke toegezongen door de zaal.
Bert Koster neemt de zaal muzikaal mee op reis door Ierland, Duitsland, Oostenrijk en Griekenland. De liedjes uit die landen werden op instrumenten begeleid door Gerben, Björn, Paul, Sandra, Vera en Sander.
Het mannenkoor Uffelte besteedt ruimschoots aandacht aan het Drentse lied en krijgt vocale ondersteuning vanuit de zaal.
De Altiband sluit de avond af in samenwerking met het mannenkoor Uffelte en de polonaise ontbrak niet.
Een pracht avond voor alle aanwezigen en veel bezoekers namen hun prijzen uit de verloting mee naar huis, 

 

Aantal afbeeldingen in de categorie: 86
Aantal weergaves categorie: 387x
Optredens - Optocht_2017

Een groot feest.

Op donderdagavond 24 augustus heeft De Altiband  de optocht als afsluiting van de Donderdag Meppeldagen muzikaal opgeluisterd.
In de voorbereidingen hebben Marten en Klari Otten zich ontpopt als bloemkunstenaars, drie pracht bloemstukken sierden de drie tractoren van Alex (camping Vosseburcht), Klaas (BAM) en hobbyboer Frans.
Een pracht gezicht met alle deelnemers op de wagens.
Een indeling is gemaakt voor onze leden over de twee huifkarren, zodat iedereen een keer in de eerste wagen kan plaatsnemen, daar is geen discussie over en wordt voor volgend jaar weer bijgesteld.
Op de parkeerplaats van zwembad Hesselingen verzamelen en de banners bevestigen op de wagens. Voor ieder een flesje drinken met de bekende koek en dan aansluiten in de rij.
Druk was het langs de hele route en het mooie weer speelde zeker mee in de grote aantallen enthousiaste mensen langs de route.
De molen draait op de melodie die Bert Koster speelt, en we hebben er duidelijk zin in.
Als Altiband kunnen we, samen met de deelnemers en vrijwilligers terugkijken op een gezellige, sfeervolle avond, voor herhaling vatbaar.
Rond de klok van negen uur afbreken, elkaar nog een fijne avond wensen en dan lekker naar huis.

Foto's gemaakt door Marten Otten.

 

Aantal afbeeldingen in de categorie: 23
Aantal weergaves categorie: 320x
Optredens - G-Voetbaltoernooi_2017

Marianne en Henk Visscher hebben de organisatie van het G voetbaltoernooi in Meppel weer opgepakt, na in 2016 de eerste aanzet te hebben gegeven. Het bekende oude G voetbaltoernooi in Meppel, wijd en zijd bekend, was een aantal jaren uit beeld. Dankzij Marianne en Henk en een groep vrijwilligers is de draad weer opgepakt en een "doorstart" gemaakt. Een geweldig mooi initiatief, zeker als men getuige is van het plezier op en rond het veld.
Deelnemende teams dit jaar kwamen uit Den Helder, Groningen, Friesland, Heerhugowaard, en Meppel.
De team kregen dit jaar dierennamen mee en werden gekoppeld aan Olifanten, Leeuwen, Giraffen en Apen.
Niet tegen dovemansoren gezegd en Bert Koster speelt hier zeer handig op in. Meezingers, gekoppeld aan het Europees kampioenschap van de Nederlandse vrouwen, maken de zogezegd dat de beentjes van de vloer kwamen. Polonaise afgewisseld met een wals. Alles kon en de sfeer zat goed in.
Puur Hollands was de klompendans van Sander, maar ook Stefan liet zich niet kennen en staat voor de groep als een volleerd dirigent. Vera swingt en zeker bij ons favoriete nummer over de Brandaris, het lichtbaken op Terschelling, komt iedereen in beweging.
In balans komt iedereen bij de muziek uit Griekenland, de Sirtaki zorgt voor verbroedering en is voor iedereen een topnummer.
De weergoden waren ons goedgezind en met veel, heel veel plezier kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde avond.

 

Aantal afbeeldingen in de categorie: 10
Aantal weergaves categorie: 367x
Optredens - Camping_IJhorst_2017

Het leek wel thuiskomen na een lange periode van afwezigheid. Zo voelde het op zestien mei voor veel leden en bestuursleden tijdens het optreden op de prachtige camping De Vossenburcht in IJhorst.

Vaste gasten van de camping in gesprek met onze leden en de vraag of de polonaise ook op het programma stond, werd lachend bevestigd.
Sander zijn klompen stonden al klaar, maar eerst kon Björn zijn magische Ierse dans laten zien. Een topnummer, ook bij het bestuur waar het lied De Brandaris "gezakt" is van plaats één naar twee.
Björn had afgelopen nacht een darttoernooi en belandde tegen het ochtendkrieken in zijn bed. Een kort nachtje,maar wel van de partij in IJhorst.
Bert Koster voor de groep en hij voelt zich weer als een eend in het water. Bert weet het publiek tot een dans te bewegen en een kleine polonaise wordt gelopen.
We worden meegenomen op de tonen van Griekse muziek en er wordt gedanst. Sander en Björn, Vera en Bert geven een mooie show.
In de pauze wordt er door de medewerkers van  Alex een glas fris ingeschonken en het blijft droog.
Een prachtig tweede deel na de pauze met veel enthousiast publiek en vooral het kleine grut vermaakt zich prima met een eigen invulling van bewegen op muziek.
Een mooie, gezellige dag in een pracht bosrijke omgeving in IJhorst.

 

Aantal afbeeldingen in de categorie: 10
Aantal weergaves categorie: 335x
Optredens - IJhorst_2017

Onder ideale weersomstandigheden heeft De Altiband een optreden verzorgd in de feesttent in IJhorst. Een echt dorpsfeest  met veel publiek en een enthousiaste organisatie.
Heel even werd er gevreesd dat het bestuur het optreden moest afzeggen door ziekte van Bert Koster. Bert heeft een aantal dagen in het ziekenhuis gelegen en is nu thuis, herstellende van een vervelend virus in zijn lijf.
De foto die Bert plaatste op Facebook gaf aan, dat hij in goede handen was aan de Hoogeveense weg.
Beterschap Bert.

Het optreden in Ijhorst zou een "thuiswedstrijd" voor Bert zijn, immers Bert heeft in IJhorst gewoond en kent veel inwoners.
Heel gelukkig zijn we met het aanbod van Gerton, die spontaan aanbood de plaats van muzikaal leider in te nemen. En met verve. Zichtbaar genietend en met een big smile stond Gerton voor de band en slingerde de muzikale nummers de zaal in.
Polonaise met het bestuur voorop geen probleem en er werd gedanst op walsmuziek.
André Rieu zou genoten hebben.
In de pauze heeft Kirsten Kors getrakteerd op prima chocolade koeken en nam afscheid van De Altiband. Kirsten gaat bowlen in Steenwijk en heeft zo een nieuwe hobby gevonden. Was een gezellige en mooie tijd bij De Altiband Kirsten.
Na tien uur in de avond opbreken, en lekker naar huis en genieten van het weekend.
Onze webmaster en fotograaf André Douma heeft de foto's genomen, deze tekst is van Frans, onze voorzitter.

Verslag: Frans

 

Aantal afbeeldingen in de categorie: 39
Aantal weergaves categorie: 392x
Optredens - Wapserveen2017

Volksfeest Wapserveen, voor de tweede keer een succes.

Onder ideale weersomstandigheden heeft de Altiband voor de tweede keer een optreden verzorgd tijdens het zomerfeest. In de feesttent met openslaande deuren naar het feestterrein in het weiland nam Bert Koster de band op sleeptouw. Hilco Dekker speelde een "thuiswedstrijd", voor zijn ouders vader Jan en moeder Klaasje even sfeer proeven op het oude stekkie.
Paul laat ons niet in de steek, ondanks een arm in het gips na een valpartij op de roltrap bij een grootgruttersbedrijf, is hij wel van de partij.
Marloes heeft het warm maar glundert tijdens het spelen en zet de pet met de klep in de nek op het hoofd. Wat kun je het warm hebben.
Jan Bakker straalt en geniet. Misschien ook wel omdat zijn zuster en zwager aanwezig zijn.
Sander trekt de klompen weer aan en ook de Ierse dans met Björn staat op het programma. Zweten jongens, maar wederom een succes.
In de pauze, welverdiend, smaakt een glas fris als dorstlesser geweldig en na de pauze vol energie het tweede deel aanpakken.
Dansen op een wals en Bert Hoving zwiert met twee dames gracieus over de vlonders. Bij een vervolg nemen Jinny en Joke het initiatief en maken de spieren los op een meezinger. Sander, Björn, Vera, Henk, Kirsten, Bert  en Marloes als gangmakers naast hun.
Omdat Paul niet in staat is de accordeon te bespelen, neemt Andreas spontaan zijn taak over en bespeelt het instrument als een virtuoos. Knap werk Andreas.
Een pracht publiek, een fijne sfeer en een glunderende Bert Koster met zijn jongens en meiden.
Een compliment aan Bert Idserda en zijn medewerkers (sters), als organisatie .
Graag maak ik van de gelegenheid gebruik de vrijwilligers te bedanken voor hulp bij het opbouwen en afbreken, maar ook voor het willen rijden tijdens deze optredens. Henk Elschot en de vader van Marloes dank voor de helpende hand.

Verslag: Frans Wit.
Foto's: Joke

 

Aantal afbeeldingen in de categorie: 11
Aantal weergaves categorie: 512x
Optredens - Biljarttoernooi_2017

Zwaagstra Biljarttoernooi 2017

Dit jaar de 14de editie van het biljarttoernooi georganiseerd door de Stichting Biljarten voor Goede Doelen
onder de naam Zwaagstra Biljarttoernooi. (voorheen Fraterman Biljarttoernooi)
Al sinds 2005, ja al voor de dertiende keer verleent de Altiband haar muzikale medewerking aan dit toernooi.
Op maandag 3 april j.l. werd van start gegaan met dit toernooi en op 3 juni  j.l.was de finale met bekendmaking
van de cheques, welke werden uitgereikt door burgemeester Karel Loohuis, tevens lid van het Comité van Aanbeveling.
Het totale bedrag van de cheques was Euro 7.500,00, waarvan de Altiband ook  een bedrag van Euro 1.250,00 mocht ontvangen
De muzikale afsluiting werd (evenals het optreden voor de prijsuitreiking) zoals voorgaande jaren, verzorgd door de Altiband, zij zorgden voor een prachtig en gepassioneerd
optreden, waarbij naast de Radeztkymars ook de klompendans ten gehore werd gebracht
De Altiband bedankt bij deze de organisatie van het Zwaagstra Biljarttoernooi en het zal zeker lukken een goede bestemming
voor dit bedrag te vinden.

 

Aantal afbeeldingen in de categorie: 43
Aantal weergaves categorie: 352x
Optredens - Avond4daagse_2017

Meppeler Avond4daagse 2017.

Dit jaar niet de 4-daagse, maar 3-daagse, omdat de maandagavond uitviel in verband met de verwachte weerberichten.
Maar op de laatste avond waren de weergoden ons gunstig gezind, het was namelijk heerlijk weer.
Traditiegetrouw, nu al een aantal jaren, neemt de Altiband het muzikale gedeelte voor zijn rekening, tijdens de binnenkomst van
de wandelaars probeert Bert Koster (en dat lukt hem zeker, elk jaar weer) de wandelaars op te vrolijken met gezellige muziek.
Tijdens de binnenkomst blijven de jeugdige wandelaars spontaan staan om samen met leden van de Altiband diverse dansjes op te voeren.
En ik zal je vertellen, dat er op het Kerkplein dan een heel gezellige sfeer heerst.

Wat ons (de Altiband) betreft, op ons kun je ook in 2018 weer een beroep doen, ervan uitgaande  dat we weer mooi weer hebben.

 

Aantal afbeeldingen in de categorie: 90
Aantal weergaves categorie: 361x
Optredens - Koningsdag_2017

Donderdag zevenentwintig april 2017 viert onze koning Willem Alexander zijn vijftigste verjaardag. "Hij heeft Abraham gezien". Wij hebben met een enthousiast publiek het Koningsoptreden van De Altiband gezien en gehoord.
Op het plein voor "Herberg het Plein" hebben Petra en Jaap de Boer een pracht podium op laten zetten, overdekt,versierd met oranje en verwarming. Een geweldige plek om op te treden en dat gebeurt met enthousiasme.
Het lijkt wel een thuiswedstrijd voor de leden van de Altiband. Veel momenten van herkenning als ouders, opa's, oma's, broers, zussen en vrienden hun applaus  richting het podium sturen.
Jaap de Boer als gastheer in een wel heel hip bloemencolbertje geniet zichtbaar en als Jan Nes als gastdirigent zijn plaats inneemt voor het podium en de bekende Zuidezeeballade:" Als de klok van Arnemuiden" begeleidt is het feest compleet.
Björn geeft een show weg met zijn dansact op Ierse muziek en moet wel een bereconditie hebben.
Paul bespeelt de accordeon en onze trompettisten Henk, Bert, Rein slingeren de klanken de tent in.
Een pracht concert met aan het eind een welverdiend applaus.
Jaap en Petra de Boer met alle medewerkers verdienen een woord van dank voor hun gastvrijheid en het creëren  van een gezellige sfeer, waar ieder zich goed bij voelt.

 

Aantal afbeeldingen in de categorie: 40
Aantal weergaves categorie: 355x
Optredens - Stichting_VORK

Een fotoreportage van Ebel Zanstra van de uitreiking van een cheque van 2000 euro van stichting VORK aan de Altiband, daarna lekker oefenen en in de pauze koffie of thee met gebak.

 

Aantal afbeeldingen in de categorie: 25
Aantal weergaves categorie: 325x
De_Baander (14)
Optredens - De_Baander

Optreden De Baander

Op uitnodiging van de Stichting Steenwieker Toornrun heeft de Altiband een optreden verzorgd in de manege De Baander in de Oosterboer te Meppel.
Meer dan honderd deelnemers uit verschillende woonvormen en dagbestedingsprojecten hebben genoten van een rondrit door Overijssel en Drenthe. Een tussenstop met lunch werd georganiseerd in De Baander.
Motoren met zijspan, trikes en oldtimers arriveerden tegen twaalf uur onder politiebegeleiding, en met de muzikale bijdrage van De Altiband werd de pauze een groot succes.

Opvallend hoe alle vrijwilligers(sters), begeleiding en chauffeurs betrokken zijn bij alles wat op het terrein afspeelde.
Als enkele begeleidende agenten zich wagen aan een polonaise en alle tijd nemen voor een gesprek met de deelnemers, dan verdienen deze mannen een groot compliment.

Om half twee zet de stoet, onder muzikale begeleiding van alleskunner Bert Koster, zich weer in beweging.
Goed weer en een prima organisatie maken de dag compleet.
Het was weer een groot succes.

 

Aantal afbeeldingen in de categorie: 14
Aantal weergaves categorie: 372x
Optredens - DonderdagMeppeldag

Donderdag Meppeldag

Je hebt een T-shirt aan met de tekst: "Wie doet mij wat". Blijkbaar wel de Altiband, want na afloop werd ik benaderd met de woorden: "Wat een mooie afsluiting van mijn bezoek aan Meppel vandaag!" Deze mevrouw heeft genoten en met haar heel veel bezoekers op het terras en op straat bij herberg het plein.
Jaap en Petra de Boer nodigden de Altiband voor een optreden in de namiddag van 4 augustus en hebben het geweten. Bert Koster en de leden hebben er zin in en met volume werden de melodieën het luchtruim op het Prinsenplein ingeleid.

Een voorzichtige polonaise, een meezinger onder de gastdirigent Jan Nes van het lied: "Ik heb een woonboot", en de begeleiding van het publiek met handgeklap.
Een pracht middag met prima weer, terwijl het op hetzelfde moment tussen Meppel en Havelte hoosde van de regen.

Publiek, leden van de Altiband, vrijwilligers(sters) , Jaap, Petra en medewerkers(sters) hebben een pracht middag gehad.

Voor herhaling vatbaar.

 

Aantal afbeeldingen in de categorie: 16
Aantal weergaves categorie: 490x
Optredens - Aanhangwagen

Muzikale overhandiging aanhangwagen door Stichting Grote Broer.

Woensdagavond werd de repetitie van de Altiband in De Grift onderbroken voor de officiële overhandiging van de nieuwe aanhanger .
Janneke Wind en Margreet van der Meer vertegenwoordigden de Stichting Grote Broer, de sponsor die de aanschaf mogelijk maakte.
De oude aanhanger voldeed niet meer aan de eisen. Zeildoek en de staat van onderhoud van de oude aanhanger maakten het gebruik onverantwoord om instrumenten te vervoeren naar optredens.
Stichting Grote Broer heeft de aanschaf van de nieuwe aanhanger gefinancierd en Janneke en Margreet hebben in samenwerking met de jongste en oudste Altibandleden, Vera Bisschop en Roelof de Wit het logo van Stichting Grote Broer onthuld.
De Altiband kan weer jaren vooruit en zal de aanhanger ook gebruiken als sponsormogelijkheid.
Bedrijven kunnen hun logo op de zijkanten van de aanhanger plaatsen, de penningmeester kan hierover informatie verstrekken.
In de pauze werd de overhandiging gevierd met koffie en gebak,en vervolgens werd met nog meer enthousiasme de repetitie hervat.

 

Aantal afbeeldingen in de categorie: 32
Aantal weergaves categorie: 545x
Optredens - Altiband 40 jaar

Hier ziet u de foto's gemaakt tijdens het jubileum van het 40 jarig bestaan van de Altiband. Het was weer een groot feest. Met dank aan de gast optredens van de Stienstraband uit Assen en de Tower snorr'n uit Zwolle.

 

Aantal afbeeldingen in de categorie: 113
Aantal weergaves categorie: 3819x
 
Powered by Phoca Gallery
Webdesign Calimo webdesign